EDELHOLZ - parketta, padló egy életre

Rólunk

Az EDELHOLZ a tölgyfapadlók nemesítésének innovatív specialistája. A magyar tölgy utánozhatatlan, természetes tulajdonságait hangsúlyozzuk felületkezeléseink során, hogy minden egyes padlószál különleges darab legyen. Számunkra a szín magát a fát jelenti. A szálak egyedi és utánozhatatlan rajzolatát és a lenyűgöző színek játékát a természetes felületkezelési technikák reakciói hívják életre.

100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásunk az Őrség kapujában, Zalalövőn helyezkedik el. Termékeinket nagyrészt a svájci, ausztriai, németországi és a távol-keleti piacokon értékesítjük. Kiemelten kezeljük a magyar piacot, ahol évről évre egyre több család választja otthonába a biztonságot nyújtó, generációkat áthidaló EDELHOLZ padlóinkat.

Cégtörténet

Alapítás
1993

Alapítás

Örökös ügyvezetőnk, Szalai József megalapítja első faipari vállalkozását. A Zalalövőn 3 hektárnyi területen, 11 munkatárssal megteremtett cég fő profilja: fenyőfélék feldolgozása, épületfa, tetőgerenda és fűrészárú magyarországi értékesítése.

Fejlődés és elismertség
2000

Fejlődés és elismertség

A korai évek sikereivel párhuzamosan, a cég profilja a piaci igényeknek megfelelően, a keménylombos fák feldolgozására vált át. Kezdetben a legkiválóbb magyar bútorgyártók, majd európai, prémium termékeket készítő padló- és nyílászáró-gyártók félkész alapanyagai készülnek a zalalövői üzemben.

Az EDELHOLZ márka megszületése
2007

Az EDELHOLZ márka megszületése

Az EDELHOLZ márkával együtt megszületnek ez első, teljes egészében saját gyártású, nemzetközi piacra készülő svédpadlók is. Az első tölgyfapadlók gyártásához egy mindössze 300 m2-es, használaton kívüli üzemben kerül kialakításra a kézműves felületkezelő egység.

Debütálás a magyar piacon is
2009

Debütálás a magyar piacon is

Az EDELHOLZ első alkalommal mutatkozik be a hazai piac nagyközönségének saját fejlesztésű és gyártású fapadlóival. A Construma kiállítás keretein belül felépített, minden ízében tölgyfa bemutatótér elsöprő sikert arat.

Intenzív fejlődés időszaka
2010-2013

Intenzív fejlődés időszaka

A folyamatos innovációk és a kiemelkedően magas minőség előtérbe helyezésének köszönhetően az EDELHOLZ fapadlói rendkívüli sikereket érnek el. A három év alatt 4000m2 üzemterülettel bővülő vállalat megnyitja első hivatalos bemutatótermeit.

Nemzetközileg a legjobbak közt
2013

Nemzetközileg a legjobbak közt

Az EDELHOLZ rendíthetetlenül teszi fel magát a nemzetközi fapadlógyártók térképére. A cég állandó és sikeres résztvevőjévé válik a világ leghíresebb és legnagyobb építőipari és melegburkolati kiállításainak, mint a Domotex és BAU Messe – München.

Bemutatkozik TRIPLEX prémium fapadlónk
2014

Bemutatkozik TRIPLEX prémium fapadlónk

A Nyugat-Európai trendek tanulmányozásának és a folyamatos kutatás-fejlesztésnek köszönhetően bevezetésre kerül a kompromisszummentes, padlófűtés mellé is alkalmazható TRIPLEX fapadló, 3 rétegű tölgy felépítéssel.

1 000 000 m2
2014

1 000 000 m2

Alig 8 évvel az első m2 fapadló elkészítése után, átlépjük az 1 millió m2 legyártott padló mérföldkövét. Mindezt a folyamatos fejlesztéseknek, bővítéseknek, és az optimalizált tölgyfa feldolgozási megoldásoknak köszönhetjük.

Robotizáció
2016

Robotizáció

Egyedileg tervezett, ipari robottechnológia kerül üzembehelyezésre a magas minőségbiztosítás érdekében. Eközben a fapadlók felületkezelése továbbra is manufakturális marad, hogy padlóink egyediségét megőrizzük.

2 000 000 m2
2019

2 000 000 m2

A robotizációnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően immár csak 5 évet vesz igénybe az újabb 1 millió m2 fapadló legyártása üzemünkben. Mindezt a magas minőség és a manufakturális felületkezelés megtartásával érjük el.

Ökotudatosan a jövőbe tekintve
2020

Ökotudatosan a jövőbe tekintve

A 15. szárítókamra megépülése után, 12 000 m2-nyi gyártócsarnok területtel és több mint 200 munkavállalóval állunk megrendelőink rendelkezésére. Mindezt azért, hogy generációkon átívelő, fenntartható értéket és időtállóságot teremtsünk ügyfeleink otthonába, immár világszerte.

Győrben nyit meg 3. hazai bemutatótermünk
2021

Győrben nyit meg 3. hazai bemutatótermünk

200m2 -en nyit meg Győrben, a volt Házgyár területén bemutatótermünk. Egyedülálló módon, hatalmas mintatáblákon és padlófelületeken mutatjuk be legújabb kőris és tölgy svédpadló kollekciónkat.

Érték és Minőség Nagydíj 2021
2021

Érték és Minőség Nagydíj

,,Tömör tölgy feldolgozott faipari termékek" megnevezésű pályázatunk eredményeként cégcsoportunk vezetői az Országházban átveszik az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat, valamint az Érték és Minőség Nagydíjat.

Napenergia biztosította gyártás
2022

Napenergia biztosította gyártás

Jövőbe mutató, környezettudatos filozófiánkkal hozzájárulunk az emberiség karbonlábnyomának csökkentésére tett törekvésekhez. Gyártócsarnokaink és fedett tárolószíneink tetőzetét az év folyamán összesen 4000 darab napelem panellel látjuk el, amellyel a gyártáshoz szükséges energiaszükségletünk közel 50%-át biztosítjuk. 

 Értékeink

fenntarthatosag

Fenntarthatóság

Gyártóként fontos hangsúlyoznunk vevőink számára, hogy az EDELHOLZ termékek készítése során a környezettudatosság elvét érvényesítjük. Az FSC®-rendszer bevezetésével csatlakoztunk a nemzetközileg elismert Forest Stewardship Council (Erdőgondnoksági Tanács) által meghatározott legfőbb célhoz, hogy elősegítsük a világon a felelős és fenntartható erdőgazdálkodást és erdőművelést. Alapanyagainkat kizárólag hazai, több mint 100 éve tervszerű gazdálkodást folytató erdőgazdaságoktól szerezzük be, melynek köszönhetően ma több az éves tölgy fanövekmény, mint a kitermelhető. Ez biztosítja hosszú távon, hogy unokáink is megismerhessék az erdők gazdag élővilágát és sajátos, nem mindennapi hangulatát. Mindezeken felül, innovatív gyártási folyamataink során csak egészségre ártalmatlan, oldószermentes ragasztóanyagot, és természetes, növényi alapanyagú olajokat használunk. FSC® C119075

Magyar tölgy

Több mint negyed évszázada annak, hogy az Európában egyedülálló és kiemelkedő minőségű magyar tölgyfakincs életre hívta tradicionális tölgyfafeldolgozó üzemünket. Nemes és időtálló - ez a két tulajdonság a magyar tölgy ismérve, melyből EDELHOLZ padlóink és tömörfa bútoraink is készülnek. Gyönyörű világosbarna színét és egyedülálló struktúráját a Dunántúl kedvező időjárásának, a termőtalajnak és a magyar erdészek egy évszázada tartó gondos keze munkájának köszönheti! Nálunk a minőségellenőrzés már az erdőben kezdődik. Egyenként válogatjuk ki a gyártáshoz felhasznált tölgy rönköket az erdőgazdálkodások területén. Az EDELHOLZ termékeivel a valódi természet költözik otthonába.

magyar-tolgy
innovacio

Innováció

High-tech és automatizált famegmunkálási megoldásaink biztosítják az állandó és magas minőséget, amely megkülönböztet és kiemel bennünket versenytársainktól. A rendelkezésre álló hatalmas rönk-, és fűrészárukészlet, a gondos és precíz raktározás, a nagy szárítókapacitás és az egyedileg kifejlesztett szárítási menetrendek hosszú évekre előre biztosítják sikereinket. Csúcstechnikájú profilozó gépeink és a felületek nemesítésén dolgozó egyedi felületkezelő gépek biztosítják a folyamatos fejlődés és innováció lehetőségét számunkra. Az állandó, kiváló minőséget tökéletes szárítási és az ezt követő klimatizációs folyamatainknak köszönhetően tudjuk biztosítani, amelyre klimatizált gyártócsarnokaink jelentenek extra garanciát.

Tradíció

Gyártásunkban ötvözzük a legmodernebb technológiákat asztalosmestereink több évtizedes tapasztalatával. Ők közvetítik számunkra a múlt és a tradíció értékeit. Az EDELHOLZ-nál három, egymást követő generáció tölgyfeldolgozói szakértelme, valamint az innováció iránti folyamatos igény forr össze, hogy aztán a tölgyfa 120 életévének történetében asztalosaink saját történetei is megelevenedjenek padlóink felületén, a tölgyfa életének 121. éveként. Hiszen az emberi szem, valamint az emberi kéz nélkülözhetetlen munkája adja a legszebb fapadlóink sajátosságát. Ezek az utánozhatatlan és egyedi kézmozdulatok, mesterfogások azok, amelyek minden egyes padlószálat páratlanná és egyedivé varázsolnak.

tradicio
idotallosag

Időtállóság

A tölgyfa több mint egy emberöltőt áthidaló története nyugalmat, biztonságot és állandóságot sugároz, melyek mai rohanó világunkban egyre jobban felértékelődnek. Célunk ezen értékek megőrzése és közvetítése vásárlóink számára, hogy generációkon át élvezhessék otthonaikban a padlóink nyújtotta biztonságot és természetességet. Mivel a gyártás egésze egy telephelyen történik, a termelést már a rönkök fűrészelésétől kezdjük, és a csomagolásnál, kiszállításnál fejezzük be. Ennek köszönhetően a gyártás minden fázisában előzetesen meghatározott, szigorú kritériumok alapján ellenőrizzük fapadlóink minőségét, hogy azok vásárlóinkat valóban generációkon át szolgálhassák.

Mission & Vision

Küldetésünk prémium minőségű, természetes fapadlók és tömörfa bútorok gyártása, mely vásárlóink otthonait generációkon át ékesíti.

Célunk a vevői igények és a környezettudatosság teljes mértékű kielégítése, vállalatunk folyamatos fejlődése, bővülése és munkatársaink jólétének biztosítása.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg