EDELHOLZ Teraszburkolat

Teraszburkolat típusból is sokféle létezik, akárcsak a beltéri burkolatokból. Választhatunk hidegburkolatot, amely kerámiából vagy kőből készül, vagy melegburkolatot, ami fa alapanyagú. A valódi fa teraszburkolat kétségkívül a természetszeretők kedvence, és persze azoké is, akik nem szeretik, ha lábuk alatt felforrósodik a talaj.

Mivel mi az EDELHOLZ-nál szeretünk komplex megoldásokat nyújtani, ezért fontosnak tartottuk, hogy a fa szerelmesei teraszukon is élvezhessék a természet szépségét. Ezért megalkottuk teraszburkolat családunkat, amely bordázatlan, finom tapintású, sík felülete rendkívül elegáns hangulatot kölcsönöz otthonunk tereinek, legyen szó egy kedves erkélyről vagy egy hatalmas medenceparti teraszról.

Bár az EDELHOLZ név hallatán legtöbbünknek a tölgyfa jut eszébe, teraszburkolat családunk alapanyaga a kőrisfa. Mivel a kültéri burkolatoknak különösen ellenállónak kell lennie az időjárással szemben, fa teraszburkolatainkat a kemény, kikezdhetetlen, hőkezelt kőrisfából készítjük. Akárcsak a tölgy, úgy kőris termékeink is 100%-ban magyar, FSC® minősítésű erdőgazdálkodásból kerülnek kitermelésre.

Méretek
Vastagság 20 mm
Szélesség 100 / 120 mm
Hosszúság 800 - 2800 mm esőhosszban
Rögzítés
Párnafa

Fafaj: hőkezelt lucfenyő

Keresztmetszet: 42 mm * 68 mm

Hosszúság: 3000 - 4000 mm

SFix klipszek

Anyag: műanyag + rozsdamentes acél csavar

Szín: Fekete

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Fektetés

Az EDELHOLZ fa teraszburkolat rendszert úgy fejlesztettük ki, hogy lerakása és szerelése a lehető legegyszerűbb legyen. Emellett különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a rögzítési módok a legnagyobb mértékben védelmezzék a faanyagot az esetleges károsodástól. Éppen ezért teraszburkolati rendszereinket a rögzítőelemekkel együtt kínáljuk ügyfeleinknek, hogy a megfelelő minőséget biztosítsuk.

Kérjük, mindig tartsa be a fektetési útmutatóban foglaltakat. Kérdés esetén forduljon bizalommal hozzánk vagy kereskedőjéhez szaktanácsadásért.

Ápolás

Hogy az élő kőrisfa teraszburkolat szépségét hosszan megőrizze, rendszeres ápolása javasolt. Ez persze nem jelenti azt, hogy életünket innentől a burkolat fogja majd meghatározni, csupán évente egy esetleg két alkalommal kell erre egy kis időt szánnunk.

Az ápolás helyes és szakszerű elvégzése, a rendeltetésszerű használat garancia Önnek egy élethosszig tartó minőségi felület megőrzésére. Kérjük, mindig tartsa be az útmutatóban foglaltakat.

Kérdés esetén, forduljon bizalommal hozzánk vagy szakkivitelezőjéhez, adott esetben kereskedőjéhez, akinél az EDELHOLZ teraszburkolatot megvásárolta, hogy Ön teljes körű ápolási és tisztítási tanácsokat kaphasson.

Tudnivalók a tervezéshez

A hőkezelésnek köszönhetően a kőrisfa megedződik, stabilabb lesz, és kevésbé reagál a környezet páratartalmára. Emellett a hőkezelés másik nagy előnye, hogy a faanyag gyakorlatilag vegyszermentesen kerül tartósításra, így ellenáll a gombásodásnak is. Az eljárásnak köszönhetően a fa színe átalakul, a világos, natúr színből telített, enyhén vörös árnyalatú, sötétebb barnára vált. A kőrisfa teraszburkolat rajzossága a hőkezelés után is megmarad, ám a sötétebb szín miatt az kevésbé uralja vizuálisan a lapokat. A színváltozásokat és a kőrisfa festői rajzosságát a legjobb a maga valójában látni, ezért javasoljuk, látogasson el bemutatótermeink egyikébe, ahol kollégáink minden teraszburkolattal kapcsolatos kérdésében készségesen segítenek.

A teraszburkolat olajos felületkezelésének előnyei a lakkozással szemben

Mi az EDELHOLZ-nál kiemelt figyelmet fordítunk a részletekre, így a teraszburkolat olajos felületkezelésére is. Ahogy minden termékünknél, úgy kültéri burkolatainknál is kizárólag a legjobb minőségű, természetes olajokat használjuk. Alkalmazásukkal a fa pórusai nyitottak maradnak, így burkolataink életciklusuk végéig lélegzők és élők lesznek. De miért különösen fontos a teraszburkolat olajos felületkezelése? A kültéri burkolatok, legyen szó bármilyen típusról is, hatványozott környezeti behatásnak vannak kitéve beltéri társaikkal ellentétben. Itt nem csupán az erős napsugárzásra, a csapadékra és a hideg-meleg időszakok váltakozására gondolunk, hanem a pakolás, játék, grillezés, és általában az aktív életvitellel járó mechanikai behatásokra is. Ha egy teraszburkolat olajos felületkezelést kap, lélegzőképessége miatt ellenállóbbá válik a környezeti változásokkal szemben. Mivel az olaj mélyen beszívódik a fába, az esetleges felszíni sérülések nem okoznak kárt az anyagban. Ezzel szemben ha egy lakkozott felületen a lakkréteg megsérül, ott a nedvesség beszivárog a védőréteg alá, és időről időre kikezdi a felületet. Ez végül pedig a lakkréteg felrepedéséhez vezet. Hasonló problémát okoz egy másik jelenség is, a napsütés és a hőmérsékletváltozások hatására való lakkrepedezés, amelynek oka a lakk rugalmatlansága a fával szemben. Minezek tudatában, már nem is kérdés, hogy minden esetben a fa teraszburkolat olajos felületkezelését javasoljuk.

EDELHOLZ fa teraszburkolat lerakása, szerelése

Az EDELHOLZ fa teraszburkolat rendszert úgy fejlesztettük ki, hogy lerakása és szerelése a lehető legegyszerűbb legyen. Emellett különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a rögzítési módok a legnagyobb mértékben védelmezzék a faanyagot az esetleges károsodástól. Éppen ezért teraszburkolati rendszereinket a rögzítőelemekkel együtt kínáljuk ügyfeleinknek, hogy a megfelelő minőséget biztosítsuk.

Fa teraszburkolat rögzítése

Az általunk készített fa teraszburkolat elemeit párnafákhoz rögzítjük, egy speciális, alsó rögzítő klipsz segítségével. Ezek a burkolat elkészülte után láthatatlan rögzítő elemek időjárás- és UV-állók, így hosszú-hosszú éveken át tartják majd helyükön a teraszburkoló elemeket. A klipszek nagy előnye, hogy rugalmas cserelehetőséget biztosítanak az egyes sorokban. Ha például véletlenül olyan mértékben sértenénk meg az egyik lapot, hogy az cserére szorul, nem kell felszedni a komplett teraszburkolatot.

Fa teraszburkolat élettartama

A klipszes rögzítési megoldással a lapok élettartamát is meghosszabbítjuk. Amennyiben csavarral rögzítenénk az elemeket, a faburkolatba süllyesztett csavar mentén könnyebben beszivárogna a nedvesség az anyag belsejébe, és hamarabb kikezdené azt. A klipszek előnyei mellett fontos megemlíteni a párnafák jelentőségét is, hiszen a párnafák által kialakult légrés a teraszburkolat számára jobb szellőzést biztosít, ami növeli annak élettartamát is.

A fa teraszburkolat természetes színváltozása

Ha fa teraszburkolat kerül otthonunkba, fontos tudni, hogy az idők során felületén színváltozás áll majd be. Mivel a hőkezelt kőrist csak természetes felületkezelésnek tesszük ki, a fa élőként viselkedik majd burkolatként lerakva is. Ez pedig azt jelenti, hogy a fa teraszburkolat napsugárzás hatására fokozatosan elveszti vöröses-barnás színét, és kellemes világos szürke árnyalatúvá alakul át. Ez az átváltozás a fa természetes átalakulási folyamatainak része, és egyben egy különösen szép jelenség is. Fontos tudni, hogy a színváltás természetes felületkezelési anyagok használatával nem akadályozható meg. Mivel számunkra ugyanakkor az a legfontosabb, hogy ügyfeleinknek ember- és környezetbarát megoldásokat nyújtsunk, így teraszburkolatainknál sem használunk szintetikus színezőanyagokat és felületkezelést.

A kőrisfa teraszburkolat ápolása

Hogy az élő kőrisfa teraszburkolat szépségét hosszan megőrizze, rendszeres ápolása javasolt. Ez persze nem jelenti azt, hogy életünket innentől a burkolat fogja majd meghatározni, csupán évente egy, esetleg két alkalommal kell erre egy kis időt szánnunk. A kőrisfa teraszburkolatok ápolása rendkívül egyszerű, hiszen az ápoló olajat csupán be kell mosnunk a fa felületébe. Ez a folyamat semmivel sem bonyolultabb, mint egy egyszerű felmosás, így akár magunk is könnyedén elvégezhetjük a feladatot. Kőrisfa teraszburkolataink ápolásáról és az ajánlott ápolószerekről az útmutatóból informálódhat részletesen.

Teraszötletek

Ügyfeleinknek segítünk teraszötletek terén is. Éppen ezért érdemes hozzánk ellátogatni már a tervezés korai szakaszában. Kollégáink sokéves tapasztalatának köszönhetően rengeteg teraszötlettel szolgálnak, ráadásul a bonyolultabb szerkezeti és formai kialakításokra is igényes, szép megoldásokat tudnak javasolni. A kreativitás határtalan, előttünk pedig nincs lehetetlen teraszötletek terén, hiszen a legkisebb erkélyt is oázissá változtatja egy fa teraszburkolat és pár üde zöld növény. A nagyobb teraszoknál pedig egy meleg nyári napon, mesés teraszburkolattal a lábunk alatt úgy érezhetjük magunkat, akár egy vitorláshajón az óceán közepén.

Fenntarthatóság a teraszburkolat esetében

Számunkra a fenntarthatóság kiemelkedően fontos, és ez igaz a teraszburkolat esetében is. Manufaktúránk számára nem kérdés, hogy alapanyagainkat olyan hazai, tudatos erdőgazdálkodásokból szerezzük be, amelyek megkapták a nemzetközi FSC®-minősítést. Termékeink ugyanakkor nem csupán a megújuló alapanyagforrásnak köszönhetően fenntarthatók. Az általunk készített teraszburkolatok kizárólag természetes olajos kezelést kapnak, így az egyes padlóelemeinkben nincs olyan összetevő, amely termékélettartama után ne bomlana le a természetben. Kulcskérdés és -információ ez azoknak, akiknek fontos környezetünk és a jövő megóvása, hiszen a fa–műanyag kompozitból készülő teraszburkolattípusokkal ellentétben, egy EDELHOLZ valódi fa teraszburkolat megújuló és teljes mértékben lebomló megoldást nyújt Önnek és családjának.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg