EDELHOLZ Lépcső

Lépcső, amely színben, dizájnban és minden izgalmas részletében megegyezik a padlóval? Miért is ne? Hiszen mi az EDELHOLZ-nál nem csak burkolatokat gyártunk; álmokat valósítunk meg. Mivel ügyfeleink vágya olyan terek létrehozása volt, amelyekben a padló szinte felkúszik az emeletre és lépcsővé válik, kifejlesztettük komplex rendszereinket lépcsőlapokkal, profilokkal és homloklapokkal együtt. Kiváló minőségű tölgy alapanyagunknak és asztalos mestereink szaktudásának köszönhetően minden felületi struktúra, amellyel svédpadlóinkat és halszálka parkettáinkat gyártjuk, elérhető az általunk készített lépcsők esetében is. Ennek hála legyen szó bármilyen színről vagy felületi kidolgozásról, asztalos kollégáink azt lépcső formájában is elkészítik Önnek.

Triplex Lépcsőprofilok
Magasság

modern: 30 mm

klasszikus: 40 mm

Szélesség 110 mm
Hosszúság 1200 / 1500 / 1800 / 2100 / 2400 mm
Felület választott padlóval színazonos kivitelben
Kivitelezés mikrofózolt éllel
Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ápolás

Ahhoz, hogy minőségi EDELHOLZ tölgyfa lépcsője tartósan szép maradjon és Ön sokáig örömét lelhesse benne, a lépcsőlapok és lépcsőprofilok rendszeres, és mindenekelőtt megfelelő ápolást, tisztítást igényelnek.

Az ápolás helyes és szakszerű elvégzése garancia Önnek egy élethosszig tartó minőségi felület megőrzésére. A rendszeres ápolást lépcsőink évről évre patinásodva fogják Önnek meghálálni, éppen ezért kérjük, mindig tartsa be az ápolási útmutatóban foglaltakat.

Kérdés esetén forduljon bizalommal hozzánk vagy szakkivitelezőjéhez, adott esetben kereskedőjéhez, akinél az EDELHOLZ lépcsőlapokat vagy lépcsőprofilokat megvásárolta, hogy Ön teljes körű ápolási és tisztítási tanácsokat kaphasson.

Tudnivalók a tervezéshez

Lépcső és padló összhangja

Lépcső, amely színben, dizájnban és minden izgalmas részletében megegyezik a padlóval? Miért is ne? Hiszen mi az EDELHOLZ-nál nem csak burkolatokat gyártunk; álmokat valósítunk meg. Mivel ügyfeleink vágya olyan terek létrehozása volt, amelyekben a padló szinte felkúszik az emeletre és lépcsővé válik, kifejlesztettük komplex rendszereinket lépcsőlapokkal, profilokkal és homloklapokkal együtt.

Lépcső különleges felületi kidolgozással

Az összetett és házon belül gyártott lépcsőrendszerek különösen olyan esetekben elengedhetetlenek, amikor a fapadló kidolgozása rendhagyó: például antikolt vagy enyhén strukturált, netán a színe füstölt, vagy felülete erezetfehérített. Ezekben az esetekben a megfelelő és dizájnban is találó lépcső felkutatása sok fejtörést okozna, amit az EDELHOLZ megspórol ügyfeleinek. A padlóink és lépcsőink kiválasztásában kollégáink szakértő segítséget nyújtanak.

Lépcső, generációk szakértelmével

Kiváló minőségű tölgy alapanyagunknak és asztalos mestereink szaktudásának köszönhetően, minden felületi struktúra, amellyel svédpadlóinkat és halszálka parkettáinkat gyártjuk, elérhető az általunk készített lépcsők esetében is. Ennek hála legyen szó bármilyen színről vagy felületi kidolgozásról, asztalos kollégáink azt lépcső formájában is elkészítik Önnek.

Lépcső a klasszikus és modern stílusok kedvelőinek is

A lépcső, amelyet ügyfeleink választanak lehet modern, klasszikus, sőt még akár rusztikus stílusú is, számunkra nem akadály elkészítése. Hagyományos lépcsőink esetében éppen ezért kétféle profilt is gyártunk: egyiket klasszikus, másikat modern kivitelben. Előbbi finoman túllóg a homloklapon, míg utóbbi kiugrás nélkül belesimul a lépcső geometriájába. Bármelyiket is válasszuk, gyártástechnológiánknak és alapanyag használatunknak köszönhetően, - amelyről a későbbiekben is írunk - fa lépcsőnk időtálló és nagy teherbírású lesz.

Csigalépcső, fa lépcsőlap és más különlegességek a belsőépítészetben

Legyen szó csigalépcső vagy acélszerkezetbe illesztett fa lépcsőlapok elkészítéséről, mi az EDELHOLZ-nál vállaljuk a kihívást! Jellemzően, a forma iránt táplált romantikus érzelmek mellett, a kis alapterületű helyek követelik meg a csigalépcső kialakítását, amely lépcső típus most valóságos reneszánszát éli. Nem csoda, hiszen a belsőépítészeti kreativitás egyik mércéje is, hogy a kis helyeken hogyan oldjuk meg a feljutás problémáját. A letűnt korok kovácsoltvas és a nyolcvanas-kilencvenes évek acél csigalépcsőit ugyanakkor nyugodtan elfelejthetjük egy időre, hiszen ötletesebbnél ötletesebb és szebbnél szebb megoldásokat hozhatunk már létre fa csigalépcső formájában is. Segítségre, ötletekre van szüksége? Keresse szakértő kollégáinkat, akik állnak rendelkezésére.

Acélszerkezetbe illesztett fa lépcsőlap

A csigalépcsők kialakítása mellett a belsőépítészeti projektekben más különleges kérések is előfordulhatnak. Ilyen például az acélszerkezetbe illesztett fa lépcsőlap, vagy a lebegő – csupán két szélén rögzített - falépcső, kanyarodó, vagy húzott lépcső, esetleg a svédpadló fektetését követő lépcsőfelület kialakítása.

Különleges, egyedi fa lépcső megoldások

Az egyedi fa lépcsőket és burkolatokat érintő, belsőépítészeti kérések asztalosmestereink tapasztalatának és gyártástechnológiánknak köszönhetően egytől egyig kivitelezhetők. Mi több, tervezőpartnereinket arra biztatjuk, hogy engedjék szabadjára gondolataikat a lépcső tervezés során, hiszen a megvalósításban szakértő kollégáink segítenek. A témában érdemes referenciáink között is böngészni, hiszen a minket választó belsőépítészek különösen szép lépcsőmegoldásokkal inspirálnak mindenkit.

Extra nagyméretű falépcső különleges projektekhez

Az általunk gyártott fa lépcső készülhet közületi vagy különösen nagyszabású privát projektekhez is, hiszen a méret számunkra nem szab határt. Gyártástechnológiánknak és rendelkezésre álló készleteinknek hála, rendszeresen elégítünk ki különleges belsőépítészeti igényeket is. Ezekben az esetekben elvárásként merülhet fel a falépcső nagy szélességben való kialakítása, ami különlegesen nagyméretű elemek gyártását is megköveteli. Éppen ezért lépcsőprofiljaink akár 2m-es hosszban, toldásmentesen is megrendelhetők.

Extra nagyméretű fa lépcsők teherbírása

Az az egy szálból elkészített fa lépcsőelem erősebb, tartósabb megoldást nyújt, amelyre különösen nagy szükség van a közületi projektek esetében. Referenciáink közt számos olyan elégedett megrendelőnk projektje található meg, ahol alkalmunk volt bebizonyítani, hogy fa lépcsőink tökéletesen megfelelnek a belsőépítészeti elképzeléseknek, emellett pedig kiállják az idő és a terhelés próbáját is. Az extra nagyméretű falépcsők műszaki paramétereivel kapcsolatban kérje kollégáink segítségét!

A minőségi falépcső titka

A minőségi falépcső titka több dologból tevődik össze. A legfontosabb minden termékünk esetében, hogy kizárólag kiváló minőségű, tudatos erdőgazdálkodásból származó, magyar tölgyfát használunk fel alapanyagként. Legyen az fa lépcsőlap, lépcső homloklap vagy a kettő közti átmenetet képző lépcsőprofil, mi az EDELHOLZ-nál ugyanazt a prémium minőségű tölgyfa alapanyagot használjuk fel a fa lépcső minden eleméhez. A megfelelő nyersanyag használat mellett pedig mi sem természetesebb, minthogy a gyártástechnológia az, ami az EDELHOLZ fa lépcső különleges tartósságát adja.

Fa lépcső elemei és azok terhelése

Mivel a lépcső használatakor a lépcsőprofil kapja a legnagyobb terhelést, ezért annak kialakítására és elkészítésére különös hangsúlyt fektetünk. Éppen ezért a fa lépcsőlap és a homoklap közötti átmenetre magas minőségű, háromrétegű tölgy lépcsőprofil kerül.

Háromrétegű tölgy lépcsőprofil

Kiemelkedő előnye, hogy nincs szükség kompromisszumokra: a lépcső további elemeivel és EDELHOLZ padlójával teljesen színazonos megjelenést tesz lehetővé. Szerkezete, egyedi fejlesztésű kapcsolódása biztosítja azt, hogy amikor a lépcsőprofilja megkapja a terhelést, nem tud eltörni.

Falépcsők éltakarása

A fa lépcső éltakarása nem csupán esztétikai szempontból fontos. Persze semmi kétség, az oldalról látszó élek borítása színazonos takaróléccel rendkívül elegáns hatást kelt. Lépcsőinknél mi sem természetesebb, mint hogy ezt az esztétikus és funkcionális megoldást magától érthetőden kínáljuk fel ügyfeleinknek. Az éltakarások további előnye, hogy szerkezetileg is erősítik a lépcsőt, hiszen a profil 100mm-es felfekvése teljes mértékben meggátolja annak előre billenését lépésterheléskor.

Környezetbarát falépcső és lépcsőlap

A környezetbarát termékek készítése számunkra kiemelten fontos, s nincs ez másként a fa lépcső és lépcsőlap esetében sem. Akár csak padlóink és tömörfa asztalaink gyártásához, alapanyagainkat olyan hazai, tudatos erdőgazdálkodásokból szerezzük be, amelyek FSC®-minősítéssel rendelkeznek. Az általunk készített falépcsők ezáltal nem csak kiváló minőségű alapanyagból készülhetnek, de környezeti terhelésük is jelentősen csökken.

A fa lépcső felületkezelése

A felhasznált alapanyag és a korszerű, mégis hagyományokon alapuló gyártástechnológia mellett fontosnak tartjuk, hogy felületkezeléseink is környezet- és emberbarátok legyenek. A fa lépcsők impregnálása és felületkezelése ezért oxidatív olajjal történik. Ezeknek a növényi alapú olajoknak hála, a fa lépcsőlapok felületén nem alakulnak ki lépésnyomok a koptató hatásnak és az azonos lépésterhelésnek köszönhetően.

Falépcső és kopásállóság

A lakkozott lépcsőkön megfigyelhető sávszerű kopás az oxidatív olajjal kezelt fa lépcsőlapok esetében nem fog megjelenni. Ami pedig környezetbarát, az jelen esetben kényelmesebb is, hiszen az EDELHOLZ falépcsőket különösen könnyű és egyszerű mind tisztítani, mind ápolni. Mindezekhez részletes útmutatóinkat ide kattintva éri el.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg