Főoldal / Falburkolat

EDELHOLZ Falburkolat

Falburkolat különlegességek

Ügyfeleink álmainak megvalósítása a legfontosabb számunkra, ezért kifejlesztettük az első EDELHOLZ falburkolat családot. A manufaktúránktól megszokott precizitással és odaadással terveztünk meg és állítottunk össze minden egyes falburkolat típust, annak érdekében, hogy a természet valóban beköltözzön otthonába, minden szépségével és előnyével együtt.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Falburkolat kollekciók

Falburkolatok

Tudnivalók a tervezéshez

Fa falpanel, a burkolatok új sztárja

Egy fa falpanel hőérzetünket is pozitívan befolyásolja, hiszen a magyar tölgy átható árnyalatai és rajzossága meleg, otthonos érzetet kelt. Ezeknek a fából készült dizájn falburkoló paneleknek egy másik nagy előnye, hogy izgalmas felületüknek hála, kezelhetjük őket önálló dekorációs elemként is. Ebből következik, hogy nem szükséges egy falat teljes terjedelmében leburkolnunk, nyugodtan kiválaszthatunk egy kisebb felületet és az esztétikus lezárásoknak köszönhetően lezárhatjuk falburkolatunkat ott, ahol szeretnénk. Ezekre az egységekre tekinthetünk úgy, mint egy kiemelt, dekoratív részre.

Egy dizájn falburkoló panel, legalábbis amennyiben EDELHOLZ termékről van szó, könnyen és gyorsan felrakható, ráadásul minimális helyet vesz el életterünkből. Éppen ezért mindenkinek ajánljuk, hogy használja ki a szabad kísérletezés végeláthatatlan lehetőségeit, amelyeket burkolataink nyitnak meg Ön előtt.

Beltéri fa falburkolat és fapadló

Beltéri fa falburkolat családunk felületi és méretkínálatát úgy állítottuk össze, hogy igény esetén az egyes falpanelek és padlóelemek egymásnak megjelenésükben és méretezésükben is megfeleltethetők legyenek. Ezáltal olyan komplex belsőépítészeti megoldások hozhatók létre, amelyek legegyszerűbb valójukban is újradefiniálhatják a tér funkcióit és a térhangulatot. Ráadásul a beltéri fa falburkolat akusztikai minőségében is jelentősen hat a térre. Bár ebben az esetben nem kimondottan akusztikai panelekről beszélünk, a természetes, nyitott pórusú fafelületek sokkal hatékonyabban nyelik el a hangot, mint a sima falak vagy a kerámiaburkolatok. Egy fapadlóval és az azt kiegészítő, beltéri fa falburkolattal kialakított tér otthonosabb, meghittebb hangulatot sugároz majd magából.

Az EDELHOLZ fa falburkolatok alapanyaga

Fa falburkolataink alapanyaga, ahogy összes termékünké, a kiváló minőségű, 100%-ban magyar, FSC®- minősítésű erdőgazdálkodásokból érkezik. Ahogy pedig szinte minden termékünk, teraszburkolataink kivételével, úgy fa falburkolataink is a legjobb magyar tölgyből készülnek. Tömör fapadlóinkkal szemben fa falburkolat családunkat olyan rétegelt szerkezetűre fejlesztettük ki, hogy az egyes panelek a lehető legvékonyabbak legyenek. Mindezt úgy, hogy közben minden réteget erős, kemény tölgyfa adjon.

Felületkezelésük tekintetében is hagyományainkat követjük. Ahogy minden termékcsaládunknáll, úgy a fa falburkolat esetében is csak természetes, növényi olajokat és wax-okat használunk. Ennek köszönhetően a fa felületén a pórusok nyitottak maradnak, az anyag tovább lélegzik és az erdők friss illatát hordozza tovább magában.

A fa falburkolat szerelése és annak előnyei

Fa falburkolat kollekciónk tervezésénél elsődleges szempont volt a könnyű és gyors szerelhetőség kialakítása. Falpanel rendszereink ezért keskeny párnafára szereltek, rögzítésüket pedig rejtett kapcsolódások biztosítják. A fa falburkolatok elemeinek pontos kapcsolódása érdekében, az egyes panelek oldalait nútféderes kialakítással láttuk el. Ezeknek az egyszerű és könnyen kezelhető kapcsolódási módoknak köszönhetően, a falburkolatok gyorsan és egyszerűen felszerelhetők, akár még sajátkezűleg is. Függőleges és vízszintes felrakási mód esetén is esztétikus élzárást biztosítunk. Ez az éllezárás lehet svartni csík, vagy a falburkolat saját anyaga, amely gérbe vágva kerül visszafordításra.

Falburkolatok nappaliba. De valóban csak itt élvezhetjük őket?

Leggyakrabban falburkolatok a nappaliban kerülnek felhelyezésre, ami érthető, hiszen itt tölti a család a legtöbb időt közösen. Emellett a természetes fa kiváló háttér lehet egy festménynek vagy televíziónak is, és ahogy már tárgyaltuk, önálló dekorációs elem is készülget belőle. Éppen ezért ez a helyválasztás természetes, ugyanakkor miért is korlátoznánk kreativitásunkat? Válasszunk biztonsággal fa falburkolatot a hálószobába, ahol kiválóan helyettesíthetjük vele akár az ágytámlát is. Nincs is annál elegánsabb, mint a franciaágy mögött végighúzódó természetes tölgyfa fal. Ha pedig valóban különlegességet szeretnénk alkotni, tervezzünk fa falburkolatot a lépcsőházba vagy az előszobába, ahol az esztétikum mellett érvényesül jótékony hangcsillapító hatása is.

Miért ne kerüljön fa falburkolat falfűtésre?

Fontos, hogy fa falburkolat falfűtésre ne kerüljön, mivel falpaneleink könnyű szerelhetősége és a hozzá kialakított rugalmas rendszer felépítése ezt nem engedi. Rendszerünkben az egyes burkolati elemeket párnafákra rögzítve helyezzük fel a falra, amely következtében a fal és a lapok között légrés keletkezik. Annak ellenére, hogy a tömör tölgyfa jó hővezető, a felszerelés következtében létrejött légrés miatt mégsem tudja átadni megfelelő hatásfokkal a falfűtés melegét. Továbbá, mivel a párnafákat a falhoz mechanikusan rögzítjük, fennáll a veszély, hogy a falban futó fűtőcsövecskék szerelés közben megsérülnek.

Padlófűtés esetén ez a probléma azért nem áll fenn, mivel ezeket a burkolatainkat ragasztással rögzítjük az aljzathoz, így azok kellő hatásfokkal tudják a padlófűtés melegét továbbítani.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg