Főoldal / Svédpadló

EDELHOLZ Svédpadló

Svédpadló különlegességek

Egy kiváló minőségű, különlegesen szép fapadló kiválasztásával keretbe helyezhetjük otthonunkat és kiemelhetjük különleges bútordarabjainkat. Az EDELHOLZ nyolcvan különféle megjelenésű svédpadló típust kínál ügyfeleinek, így szinte lehetetlen, hogy ne találjuk meg a nekünk megfelelőt. Az egészen rusztikus, antikolt megoldásoktól a modern, antracit vagy a fehérhez közelítő megjelenésű padlólapokig szinte minden megtalálható kollekciónkban. A színárnyalatokon túl pedig a taktilis felületű lapok azok, amelyekkel kreativitásunkat különösen kiélhetjük, hiszen az egyedi vágási módok és kézzel gyalult felületek további optikai lehetőségeket rejtenek magukban.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

A padló és burkolat kérdésköre kiemelten fontos leendő otthonunk tervezésekor, és nem csupán esztétikai vagy anyagi kérdés, hogy padlóburkolatként fapadló, ezen belül minőségi svédpadló, parketta vagy egyéb megoldás az ideális, több szempontot is figyelembe véve. A funkció és a vizuálisan elérni kívánt hatás harmonikus összeolvadása kell, hogy legyen a kiválasztott burkolat, hiszen döntésünk akár egy több generáción átívelő megoldást is jelenthet családunk számára. Tanácsokért egyeztessen időpontot bemutatótermeinkbe, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére.

Különleges kollekciók

Svédpadló kollekciók

Svédpadlók

Tudnivalók a tervezéshez

A padló és burkolat kérdésköre kiemelten fontos leendő otthonunk tervezésekor, és nem csupán esztétikai vagy anyagi kérdés, hogy a padlóburkolat fapadló, ezen belül minőségi svédpadló, parketta vagy egyéb megoldás az ideális több szempontot figyelembevéve. A funkció és a vizuálisan elérni kívánt hatás harmonikus összeolvadásának kell, hogy legyen a kiválasztott burkolat, hiszen döntésünk akár egy több generáción átívelő megoldást is jelenthet családunk számára. Tanácsokért egyeztessen időpontot bemutatótermeinkbe, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére.

A padló nyújtotta lehetőségek

A lakásban lévő padlófelületek hatalmas kényelmi és esztétikai lehetőséget rejtenek magukban. Ha már mindent tudunk személyes igényeinkről, szokásainkról, és eldöntöttük, hogy nekünk bizony a melegburkolat az ideális, mégpedig fapadló formájában, akkor is rengeteg opció áll még előttünk. Választhatunk svédpadlót, nyolcvan különböző kivitelben ha letisztult, egyszerű hatást kívánunk elérni, vagy halszálka parkettát több mint tízféle verzióban, ha az elegánsabb de mégis modern megoldásokat kedveljük. De az EDELHOLZ kínálatában megtalálható a kastélypadlók és táblaparketták széles választéka is, utóbbit különösen ajánljuk vidéki kúriák, vadászházak kialakításához. A végső fapadló típus kiválasztásánál fontos figyelembe az ajzat minőségét és tulajdonságait, illetve azt, hogy ennek melyik burkolat típus felel meg a leginkább. Esztétikai szempontból pedig gondoljuk át a terek adta lehetőségeket és azt, hogy mi az a végső hatás, amit elérni kívánunk.

Svédpadló vagy halszálka parketta kerüljön a padlóra?

Mind a svédpadló, mind a halszálka parketta kiváló, minőségi megoldást jelent a burkolatok terén, amely évtizedeken át fogja szolgálni használóját. Bár nevükben és végső megjelenésükben nagyon különbözőnek tűnnek, a svédpadló nem más, mint nagyobb méretű, hosszított fazonú halszálka parketta. Bár mindkét típus tömörfából készül, és csaphornyos megoldással csatlakozik egymáshoz, lerakási képük azonban, akárcsak nevük, merőben különbözik egymástól. Míg a halszálka parketta lehetővé teszi a szalagminta, halszálka, fonott vagy sakktábla minta kialakítását, addig a svédpadló lapjait minden esetben párhuzamosan egymás mellé fektetik. Ezzel a módszerrel a létrehozott felület nyugodtabb, egységesebb hatást kelt. Pontosan ez a nagyobb összhang az, ami lehetővé teszi, hogy a padlólapok felülete és színe nagyobb variációs lehetőségeket biztosítson felhasználói számára. Összességében, tehát ha a kialakítandó tér nem hordoz magában olyan korábbi és megőrzendő stílusjegyeket, amelyek meghatározzák a burkolat stílusát és formáját, amely például kifejezetten parketta vagy táblaparketta lerakását igényli, akkor svédpadlót az egységes, homogén és tértágító felületek létrehozásának érdekében válasszunk.

Hajópadló vagy svédpadló? Nem ugyanaz a padló.

Akárcsak a fenti esetben a hajópadló és a svédpadló közt sincs akkorra különbség, bár ezt a két kategóriát sokan hajlamosak összekeverni egymással, hiszen az eltérés avatatlan szemnek nem olyan feltűnő, mint a parketta esetében. A hajópadló szerkezetileg szintén megegyezik a parketta és a svédpadló felépítésével, tehát tömörfából készül, illetve akárcsak a másik két kategóriában, csaphornyos rendszerrel csatlakoznak egymáshoz az egyes elemek. A hajópadló lapjai ugyanakkor valamivel szélesebbek, és jóval hosszabbak a svédpadló lapjainál, továbbá lerakásuk sem kötésben történik, hanem szabályosan egymás mellett, a lapok indításának pontja pedig azonos. A hajópadlóval ellentétben a svédpadló kompakt méretei miatt nem csupán jobban kezelhető és alakítható, de ökotudatos szempontból is kiváló választás.

Padló és dizájn, hogyan fektessük a lapokat?

A svédpadló lerakása műszaki szempontból történhet párnafákra való szegezéssel, és az újabb technológiáknak megfelelően betonaljzatra való ragasztással, esetleg speciális Elastilon szőnyegre történő úsztatott fektetéssel is. Mivel a helyszíni körülmények meghatározóak a lerakás technológiáját illetően, javasoljuk, hogy lerakás előtt kérje ki szakértő kollégáink tanácsát. A padló lerakásának ugyanakkor nem csupán műszaki olvasata van. Ha ezt a burkolat típust egységes megjelenése és tértágító hatása miatt választottunk, fontos a lerakás előtt tudatosan eldönteni a padlószálak futási irányát is. Ha egy hosszúkás térben a lapokat merőlegesen helyezzük el a hosszanti falakra, tértágító hatást érhetünk el. Ha viszont a lapok hosszanti oldalai párhuzamosan futnak a hosszú falunkkal, úgy a teret tovább nyújtjuk vele.

Szegélyléc a minőségi padló kiegészítője

A svédpadló esetében sem elhanyagolható a szegélyléc, amelynek praktikussági, vizuális és technikai okai is vannak. Elsősorban a padló széleinél kialakított dilatációs hézagot kell mindenképpen kitakarni. Arról pedig, hogy miért is fontos ezt a találkozási pontot kialakítani, a halszálka parketta esetében írunk részletesen. A technikai fontosságon túl a felhelyezett szegélyléc optikailag növeli meg a padló felületét, ami nagyobb térérzetet eredményezhet. Mindennapi rutinjainkat pedig azzal a praktikummal teszi könnyebbé, hogy védelmezi a falat, az esetleges takarítás közben keletkező nedves felverődésekkel szemben.

Svédpadló és a padlófűtés

Akárcsak a halszálkák esetében, a svédpadló alá is kerülhet padlófűtés. Ennek kialakítása azonban szigorúan az előírásoknak megfelelően kell, hogy történjen, ami biztosítja, hogy a padló emberöltőkön keresztül is megfelelően szolgálja tulajdonosát. Mielőtt a padlófűtés tervezését és kialakítását elkezdené, mindenképpen olvassa át a parketta és padlófűtés kapcsolatáról való tudnivalókat, illetve technikai dokumentációnkat.

Környezettudatos tervezés a padló szintjén is

Egy otthon kialakításánál óriási mennyiségű nyersanyag kerül felhasználásra, a döntés pedig arról, hogy mennyire terheljük meg környezetünket saját igényeink érdekében, a mi kezünkben van. Az EDELHOLZ számára a környezettudatos termékek előállítása különösen fontos, mégpedig ügyfelei kényelmének feladása nélkül. Ezért mi az EDELHOLZ-nál 120 évre tervezünk, hogy a jövő generációi számára is élhető környezetet adhassunk tovább. Minőségi tömörfa termékeink alapanyagát fenntartható, felelős erdőgazdálkodásból szerezzük be, amely FSC® minősítéssel rendelkezik. Minden egyes kivágott tölgyfa helyett új fa kerül ültetésre. A magyar tölgyet nem csupán kiváló minősége miatt használjuk burkolat alapanyagként, hanem azért is, hogy a szállítás okozta környezeti terhelést is csökkentsük. Termékeink felületkezelésére nem használunk parkettalakkot vagy más oldószeres felületkezelő anyagot. Növényi alapú olajokkal és wachs-okkal tesszük hosszantartóan ellenállóvá fapadlóját. Ha önnek fontos környezete megóvása, válassza nyugodt szívvel az EDELHOLZ tömörfa padlóit, mi biztosítjuk gyermeke számára is a tiszta jövőt.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg