Főoldal / Magyar halszálka parketta

EDELHOLZ Nagyméretű Halszálka Parketta

Halszálka parketta különlegességek

Az EDELHOLZ nagyméretű halszálka parketták merőben különböznek a régi idők kiselemes halszálka típusaitól. Az elegáns, szokásosnál nagyobb méretű halszálka minőségi parketta tágítja a teret, és nagyvonalú megjelenést kölcsönöz a padló számára. Mind a faparketta lerakásmódja, mind az egyes nagyméretű halszálka parketták megjelenése lehetővé teszi, hogy egyedileg alakítsuk a padlóburkolat megjelenését, legyen az akár egyszerű szalagminta, halszálka, fonott vagy sakktábla minta, netán egyedileg tervezett, esetleg klasszikus faparketta minta. Az EDELHOLZ minőségi parketta kínálatában egyaránt megtalálhatóak a rusztikus, enyhén antikolt és a modern, finom kidolgozású nagyméretű halszálka parketták is.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Nagyméretű Halszálka Kollekciók

Nagyméretű Halszálka Parketták

Tudnivalók a tervezéshez

Otthonunk tervezésekor kiemelt figyelmet érdemes fordítani a padlóburkolat, faparketta kiválasztásának témakörére. A falak mellett ez az a felület, amivel legnagyobb terjedelemben rendelkezünk, így mind esztétikai, mind minőségi szempontból az a cél, hogy a számunkra ideális padlóburkolat kerüljön kiválasztásra. De mégis mi alapján válasszunk? Hidegburkolat vagy melegburkolat? Fapadló, parketta vagy inkább valami más? Záporoznak a kérdések, de az első és legfontosabb valójában az, hogy ismerjük magunkat és szokásainkat. Ha szeretünk otthon mezítláb vagy zokniban lenni, kisgyermekek töltik be a lakást, vagy alkalmanként nagy társasággal egy-egy házibulin a padló szolgál ülőhelyként, akkor az ideális padlóburkolat számunkra a melegburkolat. Tanácsokért egyeztessen időpontot bemutatótermeinkbe, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére.

Faparketta, a generációk barátja

A tölgy faparketta tömör fából készül, így valójában egy élő padlótípus. A keményfa parketta ellenálló, és megfelelő ápolás mellett akár több évtizeden át is jó szolgálatot tesz tulajdonosainak. Gondoljunk csak bele, egy régi lakás megvásárlásakor a szépen karbantartott, minőségi faparketta külön értéket képez még az új tulajdonos számára is. Ha pedig a hosszú évtizedek távlatában a tisztítás és a karbantartás nem bizonyult elegendőnek, újbóli lehetőség van arra, hogy a minőségi parketta felújításra kerüljön, mi pedig szinte új padlóval gazdagodhatunk. Mivel az EDELHOLZ számára a hosszan tartó minőség biztosítása elsődleges szempont, így a fapadló és faparketta szakszerű tisztításáról és karbantartásáról ügyfeleinket különös részletességgel tájékoztatjuk.

EDELHOLZ nagyméretű halszálka parketták kreatívoknak

Az EDELHOLZ nagyméretű halszálka parketták, merőben különböznek a régi idők kiselemes halszálka típusaitól. Az elegáns, szokásosnál nagyobb méretű halszálka minőségi parketta tágítja a teret, és nagyvonalú megjelenést kölcsönöz a padló számára. Mind a faparketta lerakás módja, mind az egyes nagyméretű halszálka parketták megjelenése lehetővé teszi, hogy egyedien alakítsuk a padlóburkolat megjelenését, legyen az akár egyszerű szalagminta, halszálka, fonott- vagy sakktábla minta, netán egyedileg tervezett, esetleg klasszikus parketta minta. Az EDELHOLZ minőségi parketta kínálatában egyaránt megtalálhatóak a rusztikus, enyhén antikolt és a modern, finom kidolgozású nagyméretű halszálka parketták is. A minimal design kedvelőinek pedig különösen ajánljuk újdonságaink közül a Whitewash faparketta típust. Ez az antracit fapadló kiváló kiegészítője a friss szemmel átalakított nagypolgári lakásoknak, vagy az északi, jellemzően dán építészetet kedvelőknek.

Parketta és padlófűtés

Vajon kerülhet-e parketta a padlófűtés fölé? Évek óta kikophatatlan kérdése ez a különböző lakberendezési témájú blogoknak. A válasz igen, de nem akárhogy. Mivel a minőségi fapadló él, így a hő és a páratartalom is befolyásolja élettartamát és minőségét. Fontos tudnunk, hogy ha padlófűtés kerül a fapadló alá, számos dologra kell figyelnünk, már az aljzat elkészítésétől és kiszárításától kezdve. Ezeket a parketta technika témakörbe tartozó információkat vásárlói tájékoztatónk „Az EDELHOLZ tömörfa svédpadlók fektetése padlófűtésre” fejezetben összegeztük. Ahhoz, hogy fapadlója hosszú éveken át megfelelő minőségben szolgálhassa kényelmét, kérjük kivitelezőjével szigorúan tartassa be az ott leírtakat. Önnek pedig a hétköznapok során mindössze a következő pár dologra kell figyelnie: a fűtési szezonban a padlófűtés által keltett meleg levegő alacsonyabb páratartalmat eredményez, ami a nagyméretű halszálka parketták belsejében fúgák képződését eredményezheti. Ez ugyan a minőségi faparketta esetében természetes jelenség, mégis jobb, ha elejét veszi a páratartalom megfelelő, 40-60%-on tartásával. Továbbá padlófűtés esetén kiemelten fontos, hogy a fapadló felszíni hőmérséklete soha ne haladja meg a 25°C-ot. Ha ezeket és a tájékoztatónkban leírtakat pontosan betartja, burkolata azt hosszú élettartammal és ragyogó külsővel fogja meghálálni.

A parkettázás művészete

A parkettázás egy komoly szakértelmet kívánó foglalkozás, ahol egy jó mesterember kincset ér. Nem csupán a faparkettából kialakított minta az, amire odafigyeléssel kell tekintenünk, hanem a lerakás megfelelő minőségére is. Mindig válasszunk megbízható referenciákkal bíró mestert, aki a termékelőírásoknak megfelelően végzi a parkettázás menetét. Ha ilyen szakértő felkutatása gondot okozna, kollégáink ajánlással segíthetnek. A legfontosabb ugyanakkor mégis, hogy ügyfeleink is tisztában legyenek a parkettázás folyamataival, annak buktatóival. Ezért minden esetben javasoljuk, hogy termékleírásainkat részletesen olvassák át.

Hogyan fektessük a minőségi faparkettát és mire jó a szegélyléc?

Bár a modern padlóburkolatok idején a szegélyléc az, amit egyre többen szeretnének elhagyni, de az élő minőségi faparketta esetében ezt mégsem tehetjük meg. Ennek oka pedig elsősorban parketta technikai kérdés. Az élő faparkettát nem szabad teljesen a falig fektetni, hiszen az az idők folyamán természetéből kifolyólag mozog, tágul. Ezt a dilatációs rést hivatott a szegélyléc eltakarni. De nem csupán ez az, amivel hasznunkra válik. Jelenléte a takarítást is segíti, hiszen védelmezi a falat, különösen, ha egy vastagabb szegélyléc típust választunk. Nem utolsó sorban pedig a téralakításban is segítségünkre lehet! A padló falra való kismértékű felvetítése egy kis alapterületű lakásban tértágító hatású lehet, hiszen optikai csalással ugyan, de a szegélyléc megnöveli a padló területét.

Parkettalakkmentesen is védett minőségi faparketta, fapadló

A parkettalakk kézenfekvő felületkezelési megoldásnak tűnhet, de nem az EDELHOLZ minőségi tölgyfa parkettáinál. Hogy a fa tovább élhessen és lélegezhessen, kétféle faparketta felületkezelési eljárást javaslunk. Az egyik az olajos faparketta felületkezelés, amely mélyen beivódik a tölgyfa pórusaiba, és könnyen felújíthatóvá teszi azt. A másik a wachs-os felületkezelés, ahol a wachs a minőségi faparketta felületén erős, ellenálló réteget képez, ezzel segítve a mindennapos tisztítást. Utóbbi eljárás a felújítás műveleteit teszi komplikáltabbá. Szintén ez az a típus, amely a parkettalakk megjelenését idézi, ugyanakkor annál sokkal kifinomultabb. Felületkezelési eljárásaink nem csupán a fapadlónak kedveznek, hanem környezetünknek is, hiszen az oldószeres parkettalakk és más lakkok jóval nagyobb környezeti terhelést jelentenek, mint a természetes olajok és wachs-ok.

Katalógus letöltése

Katalógus letöltése

Padló, parketta kiszállítás az alábbi megyékbe: Bács-Kiskun – Kecskemét, Baranya – Pécs, Békés – Békéscsaba, Borsod-Abaúj-Zemplén – Miskolc, Csongrád-Csanád – Szeged, Fejér – Székesfehérvár, Győr-Moson-Sopron – Győr, Hajdú-Bihar – Debrecen, Heves – Eger, Jász-Nagykun-Szolnok – Szolnok, Komárom-Esztergom – Tatabánya, Nógrád - Salgótarján, Pest – Budapest, Somogy – Kaposvár, Szabolcs-Szatmár-Bereg – Nyíregyháza, Tolna – Szekszárd, Vas – Szombathely, Veszprém – Veszprém, Zala - Zalaegerszeg